Welkom bij Eilers International

NFC (Near Field Communication)

NFC (Near Field Communication)

NFC – Near Field Communication
Dit is een techniek waarmee contactloos en op een veilige manier data kan worden verzonden. Near Field Communication, vrij vertaald Draadloze Dichtbij Communicatie, geeft het al aan dat he om communicatie gaat op zeer korte afstanden. De NFC lezer dient op een afstand tussen de 2 en 5 cm van de NFC Chip te worden gehouden.

Misschien heeft u nog nooit van NFC (Near Field Communication) gehoord, maar de kans dat u het al een keer gebruikt heeft is redelijk groot. Uw bankpas is hoogstwaarschijnlijk voorzien van NFC, zodat u contactloos kunt betalen. Dit zal in de zeer nabije toekomst ook met uw telefoon mogelijk zijn. Ook uw pasje of sleutelhanger voor de tijdregistratie op uw werk is voorzien van dezelfde techniek. 

NFC Functie op uw Smartphone
Op dit moment worden de besturingssystemen zoals Android, Windows en IOS van Apple voorzien van de NFC Functie, waarbij er bij de iPhone® nu nog een App gebruikt moet worden. Van IOS 12 zal dit volgens Apple ook niet meer en zal de NFC Chip ‘gelezen’ worden zodra u uw toestel in de buurt houdt. Door middel van NFC wordt er binnen enkele seconden verbinding gemaakt en zal de vooraf op de chip geprogrammeerde functie op uw smartphone starten. 

NFC Tag
Een NFC-tag bestaat uit een microchip met daaromheen een antenne. Deze antenne is in feite een klein spoeltje om het hoogfrequent magnetisch veld (bij NFC 13,56MHZ) van de zender (bijvoorbeeld mobiele telefoon) om te zetten in spanning. De antenne is om de microchip aangebracht in een plat vlak, waardoor vele vormen mogelijk zijn. Het interessante is dat de NFC-tag geen eigen stroomvoorziening nodig heeft. De NFC-chip verkrijgt zijn energie van de NFC-lezer/schrijver.

De tags kunnen individueel geprogrammeerd worden, zodat elke gescande chip een unieke eigenschap heeft of helemaal gepersonaliseerd voor de ontvanger. Uiteraard kunnen er ook grotere batches met het zelfde worden geprogrammeerd.

Wij kunnen de deze NFC Tag op verschillende manieren verwerken in uw drukwerk, op uw kalender, notitieboek etc. We kunnen o.a. een tag als sticker ergens plaatsen, maar ook helemaal verwerkt in het papier dat door ons bedrukt wordt.


Online en Offline ontmoeten elkaar
Deze toepassing legt een brug tussen uw offline en online (mobile) campagne. Onze offline reclamepanelen zorgen voor gerichte zichtbaarheid binnen diverse doelgroepen en bieden aan uw doelgroep nu ook de gelegenheid om, via hun smartphone, digitaal te reageren.


Toepassingen
Al die techniek is misschien wel interessant, maar wat je er mee kan is natuurlijk wat het pas echt boeiend maakt. Hieronder beschrijven wij een legio van mogelijkheden, waarbij we ons ‘beperkt’ hebben tot toepassingen met reclamedoeleinden.

NFC Toepassingen 

 

 

3 artikel(en)

per pagina

3 artikel(en)

per pagina